Nooit meer balen van Het Nieuwe Werken

Home >Blog > Nooit meer balen van Het Nieuwe Werken

On June 26, 2014      

Nooit meer balen van Het Nieuwe Werken

Organisaties worstelen met Het Nieuwe Werken (HNW). Op dinsdag en donderdag barsten kantoren uit hun voegen, spectaculaire productiviteitsstijgingen blijven uit, men maakt zich zorgen over binding met de organisatie en toenemende werkstress. In het buitenland worden al gekke sprongen gemaakt, zoals een thuiswerkverbod of maatregelen tegen e-mail ‘na werktijd’. De oplossing is simpel, stellen Suze Krijnen & Floris Vrasdonk: zorg dat medewerkers (meer) van HNW profiteren.

Veel medewerkers zijn de dagelijkse zoektocht naar een vrije werkplek en hun collega’s, de onverantwoorde thuiswerkplek en de vele IT-problemen die vaak met HNW gepaard gaan zat. Maar voor organisaties die over pakweg vijftien nog willen bestaan is terugdraaien geen optie. Flexibiliteit, wendbaarheid, resultaatgerichtheid, ondernemerschap en creativiteit zijn geen modekreten, maar noodzakelijke eigenschappen voor organisaties die snel willen kunnen inspelen op veranderingen in een complexe en onzekere wereld.

Het goede nieuws is dat het anders kan. Als medewerkers het door hun organisatie ‘uitgerolde’ systeem naar hun hand zetten; als zij hun eigen behoeften en belangen vooropstellen, in plaats van de fratsen van hun werkgever, dan levert HNW wel degelijk betere resultaten en een relaxter leven op. Wij roepen medewerkers (en managers, dat zijn ook medewerkers) dan ook op om wat wij ‘Organisatie-HNW’ noemen te hacken.

‘Net niet’-oplossingen
Organisatie-HNW is een goedbedoelde poging van werkgevers om medewerkers meer vrijheid en flexibiliteit te geven. Zo krijgen medewerkers de middelen en mogelijkheden om slim en gemotiveerd aan de slag te gaan. Om digitaal en op afstand samen te werken en de geschikte tijd en plaats bij hun werkzaamheden te kiezen.

Maar let op: als jij iets krijgt, dan krijgt je organisatie daar net iets méér voor terug. Fancy loungestoelen voor jou? Besparing op vierkante meters voor je werkgever. Een laptop en een smartphone voor jou? 24/7 beschikbaarheid voor je werkgever. Een betere werk-privébalans? Medewerkers die zich met meer energie voor de zaak inzetten en hun werkgever aanbevelen aan anderen.

Dat is niet zo gek: organisaties zijn er niet om medewerkers gelukkig te maken, uiteindelijk zijn ze er om zichzelf in stand te houden. Dit kan zelfs leiden tot maatregelen die (ongewild) voor niemand gunstig uitpakken. Krimpende budgetten en organisatiepolitiek leiden niet zelden tot compromissen en de ‘net niet’-oplossingen die jou dagelijks voor uitdagingen stellen.

Shortcuts en cheatcodes

Doe net als computerhackers en zet recht wat ‘kapot’ of ‘verkeerd’ is, door de obstakels en ongemakken die gepaard gaan met HNW te omzeilen en de onbedoelde toepassingen te vinden die wél werken voor jou. Doe je dat niet, dan is HNW inderdaad de zoveelste verandering die jou geen wezenlijke verbetering oplevert. En als jij niet van HNW profiteert, dan zal vroeg of laat niet alleen jijzelf daaronder lijden, maar ook het resultaat.

Dus doe jezelf, je klant en je werkgever een plezier. Gebruik de shortcuts en cheatcodes die jou helpen je favoriete werkplek, je fijnste collega’s en de ultieme werk-privébalans te vinden.

De vraag is niet hoe je met HNW omgaat, maar hoe je ervan profiteert.

door Suze Krijnen