Thuiswerken wordt een recht

Home >Blog > Thuiswerken wordt een recht

On June 26, 2014      

Thuiswerken wordt een recht

Overgenomen van de site van EenVandaag: Verslag, Jildou van Opzeeland  Redactie, Jan Ponsen.             

Hij komt er: de nieuwe wet op thuiswerken. De Tweede Kamer was er al voor en nu gaat de Eerste Kamer er op korte termijn zijn fiat aangeven. Werknemers die thuis willen werken moeten van hun werkgever die mogelijkheid krijgen. Als de werkgever dat niet wil, moet deze met gegronde argumenten komen. 

Vakorganisatie VNO/NCW-MKB wijst de wet van de hand. Het is volgens de werknemersorganisatie al in de CAO’s vastgelegd, waarom dan nog een extra wet. Volgens onderzoeker Van der Meulen van Erasmus in Rotterdam heeft thuis werken veel voordelen en stuit het onderwerp vaak op koudwatervrees bij de werkgevers. 

Ze zijn bang hun grip op de werknemers te verliezen. ‘Onzin’ zegt Van der Meulen, de productie van de werknemer wordt zelfs groter en zelfs zijn tevredenheid neemt toe. Alle reden dus voor mensen die thuis kunnen werken dit ook te laten doen.

Paul Vleeshouwers is misschien wel de ultieme thuiswerker. Hij werkt als vormgever sinds een aantal jaar voor z'n opdrachtgevers vanuit Maleisie. Paul: 'Ik zou hier aan het strand onder een palmboom kunnen gaan zitten werken, maar dan word je zo afgeleid door de lokale schonen. Dan maar werken vanuit een appartement met uitzicht op zee.

Bekijk hier de uitzending:

sitestat

door Suze Krijnen